Heart of Agile Workshop

Collaborate, Deliver, Reflect, and Improve

Dr. Alistair Cockburn (One of the Original Signatories of Agile Manifesto)


Overview

The Heart of Agile is an exciting, informative day-long workshop for all roles and at all the levels, learning from one of the creators of the Agile movement. The one-day workshop involves -
  • Just one, opening lecture, to catch you up on the state of product and software development right now
  • Two fast-moving activities that involve cooperating, developing, drawing, sharing, in short, being agile
  • Finally, a facilitated small-group discussion to work out what to do with all the insights from the day

This workshop helps to set your organization’s expectations for agile adoption, and create a shared experience for everyone to refer back to, and create new small improvements initiatives within the organization.

Program Schedule


Time Duration Agenda
9.00 - 10.30 90 min Alistair Talks
10.30 - 11.00 30 min AM Tea Break
11.00 - 13.00 120 min Carpaccio Exercise
13.00 - 14.00 60 min Lunch Break
14.00 - 15.30 90 min Drawing Exercise
15.30 - 16.00 30 min PM Tea Break
16.00 - 16.45 45 min Open Discussion

Tuesday 25th Oct, 2016
Four Points by Sheraton Hotel and Serviced Apartments

5th Mile Stone Viman Nagar, Pune, Maharashtra, India 411014
Time Duration Agenda
7.00 - 9.00 120 min Registration
9.00 - 10.30 90 min Alistair Talks
10.30 - 11.00 30 min AM Tea Break
11.00 - 13.00 120 min Carpaccio Exercise
13.00 - 14.00 60 min Lunch Break
14.00 - 15.30 90 min Drawing Exercise
15.30 - 16.00 30 min PM Tea Break
16.00 - 16.45 45 min Open Discussion

Wednesday 26th Oct, 2016
Novotel Bengaluru Techpark

Outer Ring Road, Bengaluru, Karnataka, India 560103
Time Duration Agenda
8.30 - 10.00 120 min Registration
10.00 - 11.30 90 min Alistair Talks
11.30 - 11.45 15 min AM Tea Break
11.45 - 13.45 120 min Carpaccio Exercise
13.45 - 14.45 60 min Lunch Break
14.45 - 16.15 90 min Drawing Exercise
16.15 - 16.30 15 min PM Tea Break
16.30 - 17.15 45 min Open Discussion

Note: Participants to carry their laptops to the workshop for a Carpaccio exercise. Any development language and environment is OK, whether JavaScript, .NET, Java or Spreadsheet usage also works.

Course Duration

1 Day (8 Hours)

Timing

9:00 AM to 6:00 PM (1 hour break in between)

Batch Size

Up to 100 Participants

Approach of Delivery

Mix of theory & workshop sessions (Classroom Training)

Course Delivery Language

English

Prerequisite

None

Participants Profile

Beginner To Expert

Commercials & Logistics

Please contact us for quotation

Accreditation Institute

INNOVATION ROOTS Academy

Certification Details

Attending the class offers a Certificate of Participation on ‘Heart of Agile’ signed by Alistair Cockburn

Agenda

  • Lecture: What is and isn’t Agile development, the current state of the art in developing and deploying software
  • Timed Activity: A cooperative games of invention and communication
  • Timed Activity: Early business value, trimming the tail
  • Roundtable Discussion: Questions, answers and discussions from the day

Learning Objective

  • Learn key concepts and ideas needed to make use of modern agile development
  • Unify the vocabulary so that everyone hears the same story
  • Spot impediments to communication and collaboration
  • Slice business requests thinly, Work in fine grained style
  • Understand what a user story looks like, is good for, isn’t good for and how to write them
  • Learn what “requirements” consist of, to understand what use cases and user stories leave out
  • Learn what is agile and what isn’t agile, and how to adapt

Audience

This is a great workout day for an entire organization
  • Senior executives to receptionists
  • Business stakeholders to technical people
  • And for novices to experts (yes, even the experts will learn!)

Course Deliverables

  • Participation Certificate: Heart of Agile workshop attendance certificate
  • Training / Professional Development/ Education : In person training for a day long workshop full of learning and fun

Want to Participate?